Makkelijk te voorkomen SEO fouten

Het geheim van elke SEO strategie begint bij het begrijpen van wat jouw publiek nou eigenlijk zoekt. Dit voer je door in de gehele website; SEO, content, website design enz. Als je weet wat je doelgroep zoekt en hoe ze zich bewegen op het internet kan jij jouw website daarop aanpassen.

Het niet begrijpen van je bezoekers leidt dan ook vaak tot de meest gemaakte SEO fouten. Hier volgen een aantal fouten die makkelijk te voorkomen of op te lossen zijn:

1.      Een trage/langzame site

Naast dat het een belangrijke ranking factor is blijkt uit Google Research blijkt dat 53% van de bezoekers een website verlaten als het langer dan 3 seconden duurt om de pagina te laden. Dus door voor een snelle website te zorgen houdt je Google en je bezoekers tevreden.

Het doel is eigenlijk om elke pagina te openen binnen 1 seconde.

2.      Geblokkeerde files

De Googlebot zou alle files moeten kunnen crawlen op je website net zoals elke gebruiker. Indien je dus restricties hebt aangebracht op bepaalde Javascript, CSS of afbeeldingen/bestanden, dan heb je de kans dat dit je ranking schaadt. Check de status van jouw website door te kijken naar de robots.txt file en of er essentiële elementen geen toegang bieden aan bots.

3.      Pop-ups en UX

Op 10 januari meldde Google dat als content niet makkelijk toegankelijk was voor de gebruiker er consequenties zouden kunne optreden voor de indexatie. Denk dus goed na voordat je een pop-up gebruikt die je volledige beeld vult zelfs als dit een belangrijke CTA voor je is. Elke pagina die een slechte UX heeft, heeft de kans lager geïndexeerd te worden in de organische zoekresultaten. Maak een gebruiksvriendelijke website en vermijdt gebruik van full screen pop-ups, misleidende designs en lay-outs.

4.      Unplayable Content

Alvorens filmpjes of andere multimedia op je website te plaatsen, moet je inschatten wat de impact zal zijn op de snelheid van je website en of de content af te spelen is op alle soorten apparaten. Indien mogelijk moet je zorgen voor een transcript, dit helpt Google bij het indexeren.

5.      Slechte redirects of cross links

Niet werkende redirects zijn een groot probleem op websites die niet zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Hoofdzakelijk websites die een aparte website hebben voor desktop en mobiel. Als een mobiele gebruiker landt op je desktop website redirect dan naar de mobiele versie van die pagina en niet naar de homepage. Mobiele gebruikers op alle verschillende apparaten dienen allemaal dezelfde content te krijgen maak hier dus geen onderscheid in.

6.      Mobile-Only 404s

Desktop en mobiele gebruikers van je site moeten toegang hebben tot dezelfde content. Een mobiele gebruiker mag dus geen 404 fout krijgen als ze toegang proberen te krijgen tot een pagina die bedoeld is voor desktop gebruikers. Eigenlijk is het de algemene regel dat alle 404 fout meldingen verholpen dienen te worden.

7.      Rich Snippets

Google is en blijft een zoekmachine, doel is dus altijd om op een zoekresultaat het meest volledige en nauwkeurigste antwoord te vinden. Door goed gebruik te maken van rich snippets zal je helpen om beter te scoren in de zoekresultaten. Google en gebruikers hebben de neiging om te reageren op rijke fragmenten die voorbeelden tonen van de informatie die ze zoeken.

8.      Slecht Mobile Design

Het design moet mobile-friendly zijn. Dus ontwerp met mobiel gebruik in gedachten en niet de desktop ervaring. Vermijd onleesbare lettertypen, kleine lettergrootten en content die het scherm vullen en onoverzichtelijk maken. Zorg voor voldoende spacing zodat een mobiele gebruiker niet op de verkeerde link of knop klikken. Sinds de ‘’mobilegeddon’’ in 2015 tot het mobile first indexing aan het eind van 2016 heeft Google één bericht meerdere malen aangehaald. Mobile first. Dat betekend dat mobile SEO nog belangrijker is dan ooit. Hier vind je de meest gemaakte fouten die je duur kunnen komen te staan in je ranking.

Probeer bovenstaande foutente allen tijde te voorkomen om zo een betere positie te krijgen in Google, meer traffic te krijgen en daardoor beter online vindbaar te worden.

Contact opnemen met Uzuyo website en seo specialist