Het internet

Het is geen groot geheim dat iedereen het internet met open armen heeft ontvangen, Het internet gebruik is de afgelopen 15 jaar geëxplodeerd! In 2000 waren er ongeveer 360 miljoen mensen wereldwijd online, nu in 2016 zijn dat er al meer dan 3 miljard. Dat is een groei van meer dan 764%! Tegenwoordig is de halve wereld online. In Europa is het zelfs nog indrukwekkender. Meer dan 75% van de Europeanen heeft toegang tot het internet, wij Europeanen vinden internet zelfs zo belangrijk dat we gemiddel 1,25 mobiel abonnement per persoon hebben en gemiddeld meer dan 1900 minuten per maand op het internet doorbengen. Dat is meer dan 30 uur! Met een website kan jouw bedrijf dus meegaan met de digitale trend en meeprofiteren van deze kans.

Een groot gedeelte hiervan gebruikt het internet om een bedrijf te zoeken om zaken mee te doen of om te shoppen. In 2015 bedroeg de online verkoop van producten en diensten in Europa meer dan 420 miljard euro. Ook het online video gebruik is enorm toegenomen. Het woord vloggen was tot 2 jaar geleden bij niemand bekend. Miljoenen mensen kijken dagelijks deze vlogs, video’s op social media en websites als Amazone prime, Netflix en Youtube.

Deze getallen zijn indrukwekkend en te bedenken dat het internet in zo’n korte tijd ons dagelijks leven heeft veranderd. De wereld heeft een grote verschuiving gemaakt riching digitaal. Dit is een kans voor alle bedrijven en non-profit organisaties.